Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл

Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл

Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл після вторгнення бойовиків ХАМАС на територію Ізраїля.

Про це повідомило видання The Jerusalem Post. Як зазначається, у Франції заходи безпеки посилили вже в у Парижі, Марселі, Ліоні та Страсбурзі. Там Джеральд Дарманін, міністр внутрішні справ, закликав префектів посилити пильність, щоб гарантувати безпеку та захист місць єврейської громади.

"У той час, коли терористичні атаки з Гази вражають Ізраїль, я прошу вас негайно посилити пильність, безпеку та захист місць єврейської громади у Франції", - наголосив очільник французького відомства.

Крім того, Дарманін закликав до "видимої та систематичної статичної присутності". Він також заявив про необхідність задіяння солдатів французької операції Страж, спецпідрозділу, розгорнутого по всій країні після терактів 2015 року.

У Німеччині також вирішили посилити охорону ізраїльських установ. Це відбулося після того, як прихильники бойовиків ХАМАС вийшли на вулиці міст, аби відсвяткувати напад на Ізраїль.

Ненсі Фезер, міністерка внутрішніх справ країни, повідомила, що у столиці поліцейський захист був терміново посилений. Влада країни також уважно стежить за "потенційними прихильниками ХАМАС в ісламістській сфері".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Єгипті співробітник поліції відкрив вогонь по туристичному автобусу з ізраїльтянами, у результаті чого загинули троє людей. 

Головне