Франція та Канада вимагають від рф повернути викрадених українських дітей

Франція та Канада вимагають від рф повернути викрадених українських дітей

росія повинна повернути викрадених українських дітей їхнім родинам. Відповідну заяву зробили міністри закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро і Канади Мелані Жолі.

"Ми вимагаємо, щоб росія повернула українських дітей їхнім сім'ям, законним опікунам і громадам. Ми, як і раніше, прихильні забезпеченню цього повернення і підтримці зусиль і посередництва, що здійснюються з цією метою, включно з міжнародною коаліцією з повернення українських дітей, співголовами якої є Канада і Україна, і яку підтримує Франція", - йдеться в заяві політиків, опублікованій на сайті французького МЗС.

Водночас очільники МЗС Франції та Канади закликали міжнародну спільноту не забувати українських дітей, “чиє сьогодення і майбутнє серйозно постраждало від цієї незаконної і невиправданої війни”.

Глави французького та канадського зовнішньополітичних відомств засудили скоєні росіянами воєнні злочини, вбивства, сексуальне насильство щодо українських дітей, напади на школи, лікарні, а також примусові незаконні переміщення і депортації. 

Крім того, Барро та Жолі наголосили - вони і надалі продовжуватимуть дії, спрямовані на захист українських дітей у міжнародних організаціях. 

"У цьому сенсі ми підтримуємо проєкти, що реалізуються Організацією Об'єднаних Націй (ООН), Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), Організацією Об'єднаних Націй. Верховний комісар у справах біженців (УВКБ ООН) і Всесвітня продовольча програма (ВПП) або навіть Рада Європи (РЄ)", - зазначили очільники МЗС Франції та Канади. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, росіяни вимагають від українських вчителів, які залишилися на окупованих територіях, викладати за російською програмою, що заснована на роспропаганді. 

Головне