Франція підтримує План перемоги України, - МЗС країни

Франція підтримує План перемоги України, - МЗС країни

Франція висловила свою підтримку українському Плану перемоги у війні з росією та готовність продовжувати допомагати Україні у різних сферах.

Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою.

"Ми підтримуємо План перемоги, тому що вже протягом тисячі днів ми поряд з Україною і докладаємо необхідних зусиль", – заявив Барро.

Він також зазначив, що Франція допоможе Україні не лише у військовій сфері, а й у цивільних та економічних напрямках.

"На кожному етапі її боротьби ми маємо надавати підтримку для того, щоб вона могла протистояти агресору. І в той момент, коли вона вирішить і як вона це вирішить, можливо відкрити переговори про мир. Під час візиту президента Зеленського ці питання піднімалися. І, звичайно, наші українські партнери також залучаються до цих розмов", - наголосив глава МЗС Франції.

Глава МЗС України Андрій Сибіга підтвердив, що Франція підтримує план перемоги і просуває його.

"Ми мали розмову тет-а-тет, де ми з паном міністром закордонних справ обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану перемоги Зеленського. Пан міністр теж поінформував мене про результати засідання у форматі "четвірки", яке нещодавно відбулося у Німеччині. Подальша імплементація, реалізація і наповнення плану перемоги було одне з головних питань", - сказав Сибіга.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський висловився щодо критики першого пункту Плану перемоги, зазначивши, що альтернативи пропозиціям України немає.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва у суботу, 19 жовтня.

Головне