Франція обмежила доступ російським журналістам до Олімпіади-2024 через підозри в шпигунстві

Франція обмежила доступ російським журналістам до Олімпіади-2024 через підозри в шпигунстві

Влада Франції відмовила деяким російським журналістам у праві висвітлювати Олімпійські ігри "з обережності", а також побоюючись потенційних "шпигунів". Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

Втім, деякі росіяни, які працюють у Міжнародному комітеті все ж отримали дозвіл на присутність на іграх. Загалом країна перевірила 960 тисяч досьє, відмовивши у доступі 4 340 особам, включаючи волонтерів, працівників стадіонів і членів спортивних делегацій.

На запитання про шпигунів серед відмовлених, представник влади відповів, що їх кількість не перевищувала сотні.

"Ми відмовили великій кількості "журналістів", які стверджували, що хочуть висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності", — сказав він.

Загалом країна перевірила 960 тисяч досьє, відмовивши у доступі 4 340 особам, включаючи волонтерів, працівників стадіонів і членів спортивних делегацій.

"росія, Білорусь, а також інші країни, список яких я не розкриватиму", — сказав він.

Нагадаємо, на північних рубежах Харківської області, в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Харків", російські війська активізували свої дії. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупуванні Харків.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти 20-21 липня окупанти завдали численних ударів по населених пунктах Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, а також є постраждалі серед мирних жителів.

Головне