Франція доставить в Україну 100 ударних дронів-камікадзе Delair DT 46

Франція доставить в Україну 100 ударних дронів-камікадзе Delair DT 46

Франція планує передати Україні сотню сучасних дронів-камікадзе від компанії Delair вже цього літа.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у Х (Twitter). 

"В рамках інноваційної програми Франція замовляє у Delair 100 дронів-камікадзе з дистанційним керуванням, які Україна отримає цього літа", - відзначив він.

Загалом Франція замовить 2 000 таких дронів для потреб військ країни і України.

Компанія Delair виробляє декілька моделей розвідувальних безпілотників, які можуть літати на відстань від 8 до 100 кілометрів. Ці дрони призначені для збору інформації, моніторингу та проведення розвідки.

Лекорню не уточнив, які саме моделі дронів отримають Збройні сили України. Однак, згідно з опублікованими фотографіями, можна припустити, що йдеться про модель Delair DT46.

Довідка.

Цей безпілотник літакового типу здатний пролітати приблизно 100 кілометрів і переносити навантаження до 5 кілограмів, при цьому він може виконувати посадку в повністю автономному режимі на майданчику розміром 80 на 20 метрів.

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій закликав ЄС до непохитної підтримки України та забезпечення її усім необхідним для перемоги над росією.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Бєлгородській області рф пролунали вибухи - пошкоджені системи протиповітряної оборони "Панцир-С1". Також є інформація про постраждалих.

Головне