Фонд "Повернись живим" показав аналітичний звіт про трансформацію російської державності

Фонд

Аналітики благодійного фонду "Пернись живим" презентували дослідження про трансформацію російської державності. Це спроба дослідити регіони рф, а також слабкі місця держави агресора.

Один із ключових показників – депривація населення рф, тобто стан, коли людина не може задовольняти базові потреби протягом тривалого часу.

"Депривація сама по собі не є рушієм умовної революції. Але є котлом, у якому зароджуються подальші суспільні процеси", – кажуть у "Повернись живим".

Утім, високі показники депривації не завжди свідчать про перспективу для роботи з таким населенням.

"У деяких регіонах рф люди так погано живуть, що їм байдуже, що відбувається. У них одна мета – виживання. Більше їх нічого не турбує", – каже керівник аналітичного відділу "Повернись живим" Антон Муравейник.

Найвища депривація – в Республіці Тува. Серед соціальних груп – це працівники автомобілебудівної галузі, які втратили роботу через санкції. У "Повернись живим" вважають, що найцікавіші для України регіони рф – це ті, де достатньо висока депривація, але низька спроможність держави. Йдеться про інфраструктуру, звʼязок, присутність військ.

"Україна не переможе, якщо буде в’язнути в ініціативі противника і лише відбиватися. Перемогу здобувають завдяки грамотним асиметричним діям", – вважає старша аналітикиня фонду Марія Кучеренко.

За її словами, Україна має грати на взаємній недовірі різних силових структур рф.

"Російський політичний телеграм – це величезний ринок піару, де за гроші можна майже все", – каже Кучеренко. Зокрема спробувати тотально дезінформувати певну структуру рф.

Повний текст не є публічним. Його презентували лише військово-політичному керівництву та представникам Сил оборони України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, командири “Азову”, яких повернули з Туреччини з російського полону на початку липня, повертаються на поле бою. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.