Фітьо: росіяни перекидають на Куп'янськ резерв штурмових батальйонів

Фітьо: росіяни перекидають на Куп'янськ резерв штурмових батальйонів

Ситуація на Куп'янському напрямку від початку жовтня залишається напруженою, ворог не припиняє спроб атакувати позиції ЗСУ. Нині росіяни перекидають на Куп'янськ резерв штурмових батальйонів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник пресслужби Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Таким чином, за його словами, російське військове керівництво намагається перекрити втрати, яких йому щоденно завдають Сили оборони України, "а втрати там достатньо серйозні". 

Лише за минулу добу нашими захисниками було ліквідовано 258 росіян та знищено 14 одиниць військової техніки ворога, серед яких три танки. Позавчора, 14 грудня, ЗСУ знищили дев'ять танків та десяток БМП.

Фітьо наголосив, що російські загарбники не полишають намірів повторно окупувати Куп'янськ. За минулу добу ЗСУ відбили дев'ять ворожих атак поблизу села Синьківки, захоплення якого армії рф потрібне задля подальшого наступу на сам Куп'янськ. 

"Куп'янськ - це важливий вузловий логістичний центр і він може плацдармом для наступу противника на захід - в сторону неокупованої України", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні снайпери ССО показали кадри "полювання" на ворожі саперні групи під Куп'янськом. Окупанти хотіли облаштували на території лісу інженерні загородження, однак їх спинили кулі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками минулої бойової доби, 15 грудня, Сили оборони України знищили ще понад дев'ять сотень російських окупантів

Головне