Фінляндія відправила винищувачі F-18 до Румунії для місії НАТО з повітряного захисту

Фінляндія відправила винищувачі F-18 до Румунії для місії НАТО з повітряного захисту

Фінляндія здійснила своє перше розгортання для НАТО з моменту вступу до Альянсу у квітні 2023 року, відправивши сім винищувачів F-18 на військову базу на південному сході Румунії. Про це повідомляє Global news.

Зі слів командира фінського підрозділу Karelia Air Wing  Йохан Анттіла, Літаки виконуватимуть місії з повітряного захисту разом з румунськими та британськими літаками.

"Я впевнений, що під час цієї посиленої місії з повітряного захисту наша інтеграція в НАТО зробить великий стрибок вперед. Ми як команда багато чому навчимося, і все це посилить стримування та оборону НАТО”, - сказав командир фінського підрозділу Karelia Air Wing  Йохан Анттіла солдатам на злітному полі на базі Міхаїл Когальнічану. 

Нагадаємо, у понеділок, 10 червня, стався перший випадок порушення повітряного простору Фінляндії російським військовим літаком з моменту її приєднання до Північноатлантичного альянсу. Літак перебував у повітряному просторі країни протягом близько двох хвилин, заглибившись на 2,5 кілометри вглиб території.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Фінляндія утримується від розкриття подробиць своєї військової допомоги Україні, однак для ЗСУ відправляють не лише старе озброєння зі складів, але й новітні розробки оборонної промисловості.

Головне