Фінляндія стикається з активізацією російських кібератак, - Reuters

Фінляндія стикається з активізацією російських кібератак, - Reuters

Фінляндія стикається з численними випадками саботажу, кібератак і дестабілізації, у цьому підозрюється рф.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Лулу Ранне, повідомляє Reuters.

За словами Ранне, отримані дані з цивільної та військової розвідки вказують на росію як головного винуватця., починаючи від постійних кібератак і закінчуючи підпалами.

"Ми стикаємося з порушеннями, саботажем, різними видами шкоди і навіть використанням міграції для досягнення цілей. Це створює загальну невизначеність", - заявила Ранне.

Вона також підтвердила, що тривають розслідування щодо багатьох інцидентів.

"Однак, ґрунтуючись на інформації, отриманій як від цивільної, так і від військової розвідки, ми маємо чіткі ознаки, що вказують на Росію. Наразі росія є основним суб'єктом, який проводить широкомасштабні операції впливу проти нас", - додала Ранне.

Зокрема, росія підозрюється у втручанні в GPS-сигнали в морському та повітряному транспорті Фінляндії. Окрім саботажу, Фінляндія також фіксує численні кібератаки. Фінська компанія Fortum повідомила, що щодня стикається з кібератаками на свої об'єкти в Фінляндії та Швеції, а також спостерігає підозрілих осіб і дрони біля своїх об'єктів.

Водночас фінська Служба безпеки та розвідки зазначає, що деякі з підозрілих випадків можуть бути пов'язані з вандалізмом і не були пов'язані з іноземними державами, а викликані скоріше підвищеною уважністю людей до таких інцидентів.

Як повідомляв "Ми-Україна"раніше, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан звинуватив керівництво Європейського Союзу в спробі позбавити його влади і нав'язати Угорщині опозиційний уряд.

Головне