Фінляндія підтримує передачу Україні заморожених активів рф

Фінляндія підтримує передачу Україні заморожених активів рф

Фінляндія висловила підтримку передачі Україні заморожених активів росіян за кордоном.

Про це міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії, Вілле Тавіо заявив у інтерв'ю Укрінформу.

Гельсінкі позитивно ставляться до арешту цих активів та перенаправлення їх доходів для підтримки України.

"Ми позитивно ставимося до арешту заморожених російських активів і перепрофілювання доходів від цих активів для підтримки України. Спільно з країнами-партнерами необхідно знайти правове рішення для перепрофілювання заморожених активів", – сказав він.

Він наголосив на необхідності знаходження правового рішення разом із партнерами для ефективного перепрофілювання заморожених російських активів.

Тавіо також висловив упевненість, що Фінляндія буде підтримувати Україну у подоланні наслідків російської агресії, готуючи національний план відновлення спільно з приватним сектором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На один крок ближче до вступу в ЄС: що ще має зробити Україна

12 листопада Україна отримала від Фінляндії понад €2 млрд допомоги.

загальна підтримка від Фінляндії становить 2,1 млрд євро, з яких 1,4 млрд - на потреби оборони. При цьому, як зазначив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо, Україна є найбільшим партнером Фінляндії у сфері розвитку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Європарламент прийняв резолюцію щодо ефективності санкцій Європейського Союзу проти росії. Він закликав запровадити повну заборону на імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) і скрапленого нафтового газу.
 
 

Головне