Фінляндія не планує відкривати кордони з рф, закриття триватиме ще мінімум місяць, - ЗМІ

Фінляндія не планує відкривати кордони з рф, закриття триватиме ще мінімум місяць, - ЗМІ

Влада Фінляндії не збирається повторно відкривати кордони з росією після 15 січня, коли закінчиться термін дії попереднього рішення. Про це видання Helsingin Sanomat дізналось від власних джерел з числа урядовців. 

Співрозмовники HS зазначили, що жодних юридичних або політичних перешкод для цього немає. Голосування стосовно вказаного питання заплановане на 11 січня, як очікується, закриття східного кордону буде продовжено ще на місяць.

Водночас, якщо під час розгляду питання рішення прийнято не буде, попередня заборона втратить чинність 15 січня о 00:00.

До цього фінська влада неодноразово наголошувала на тому, що заборона на функціонування пунктів перетину на кордоні з росією триватиме доти, доки рф вестиме проти країни "гібридну операцію".  Згідно з даними, отриманими журналістами HS, "уряд поки що не отримував інформації про те, що Росія змінила свій курс дій". 

Як відомо, у грудні Фінляндія закрила кордон з рф, аби зупинити в'їзд до країни великої кількості прохачів притулку. При цьому у Гельсінкі обвинуватили Москву в організації напливу людей. За підсумками листопада, з території рф у Фінляндію в'їхало близько 900 прохачів притулку з таких країн, як Кенія, Марокко, Пакистан, Сомалі, Сирія та Ємен. 

Нагадаємо, минулого місяця російська державна залізнична компанія "Росі́йські залізниці" (РЖД) поскаржилася на неправомірне захоплення її фінською "колегою" - VR Group - чотирьох високошвидкісних електропоїздів Allegro. Фінська сторона на закиди відреагувала.

Як писав "Ми-Україна" раніше, зараз Фінляндія розглядає можливість заборони імпорту російського зрідженого газу з 2025 року.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головне