F-16 не допоможуть у боротьбі з балістикою, - Ігнат 

F-16 не допоможуть у боротьбі з балістикою, - Ігнат 

Західні винищувачі F-16 не стануть у нагоді під час здійснення росіянами атак із застосуванням балістичного озброєння. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Це наземні установки, які можуть в будь-якій точці спрацювати і випустити ракету. F-16 може знищувати аеродинамічні цілі, а також працювати по наземних та надводних цілях", - уточнив він.

За словами Ігната, на сьогодні кардинально нових новин щодо передачі нам сучасних винищувачів немає. Українські льотчики та персонал продовжують проходити навчання на різних майданчиках в різних країнах. 

"Перейти на західний літак - це дуже непросто. Ми і так робимо це в дуже рекордні терміни. Тому очікуємо на літаки, які будуть спроможні дати відсіч російській авіації. Нам потрібна перевага в повітрі, без неї важко наземним силам", - зауважив речник ПС.

Він також розповів, що окупаційне військо продовжує накопичення ракет і "буде ними обстрілювати".

"Ворог почав ближче до холодів використовувати ракети повітряного базування (Х-101 та Х-555), "Іскандери" і С-400, які буди застосовані для атак на київ. Дрони і ще раз дрони... вони мають їх достатньо для того, щоб атакувати Україну щодня.... треба нарощувати наші спроможності щодо збиття ударних БпЛА", - додав Ігнат.

Нагадаємо, 13 грудня вночі агресор скерував по Києву балістичне озброєння. Окупанти випустили по українській столиці 10 десять ракет. ППО усі повітряні цілі збила, проте уламки ракет пошкодили житлові будинки, внаслідок чого постраждали 53 людини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Петро Черник впевнений, що загарбники і надалі битимуть балістикою по Києву. За його оцінкою, ворог накопичив достатньо ракет для таких ударів. 

Головне