F-16 для України: у Нідерландах розповіли, коли отримаємо перші борти

F-16 для України: у Нідерландах розповіли, коли отримаємо перші борти

Нідерланди передадуть Україні 24 винищувачі F-16 "як тільки все буде готово". На цьому в інтерв'ю "Укрінформу" наголосила очільниця оборонного відомства країни Кайса Оллонґрен.

Міністерка зазначила, що цей процес є нелегким та нешвидким. Вона нагадали, що до передачі бойових літаків мають бути готові як льотчики, так і техперсонал та відповідна інфраструктура. 

"Ця передача – це спільна робота, спільні зусилля з Україною, а також із Данією, Сполученими Штатами та іншими країнами. Це важко, це складно, але це станеться. Наша коаліція сподівається, що вже цього літа ми зможемо почати поставки винищувачів F-16, спочатку данських, а потім і нідерландських", - зазначила Оллонґрен. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент показав тренування українських пілотів на F-16 

Нагадаємо, цьогоріч у лютому прем'єрка Данії Метте Фредеріксен за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявила, що винищувачі F-16 можуть з'явитися в небі над Україною ще до літа. Тоді вона зауважила, що єдиною причиною затримок і передачею літаків є "технічна... потрібна серйозна інфраструктура для обслуговування цих винищувачів". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, видання Foreign Policy з посиланням на заяви європейських лідерів на Мюнхенській конференції писало, що перші винищувачі F-16 можуть опинитися в українському небі орієнтовно в червні 2024 року.

 

 

Головне