F-16 для України: Євлаш розповів, як захищатимуть винищувачі після передачі

F-16 для України: Євлаш розповів, як захищатимуть винищувачі після передачі

Винищувачі F-16, коли будуть передані Україні партнерами, стануть для росіян одним з пріоритетних цілей для ураження. Як їх захищатимуть в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

"Для цього потрібно правильно підготувати місце їх базування та розташування. Це колосальні кошти, якщо ми говоримо про вириття різних підземних сховищ-бункерів, де вони можуть зберігатися. Для цього також необхідний час. Тому зараз розробляються інші різноманітні методи і варіанти щодо того, як саме можна буде їх розставляти та де можна буде їх розміщувати. Розуміємо, що це буде розосереджене використання на різних типах злітних смуг і аеродромах, де ворогові складно буде їх виявити. Для цього буде застосовуватися різний набір методів, зокрема щоб вводити противника в оману", - зазначив він.

Уточнювати стосовно методів та варіантів Євлаш не став, але наголосив на тому, що напрацювання вже є.

Нагадаємо, раніше цього місяця очільниця оборонного відомства Нідерландів Кайса Оллонґрен розповіла, що анонсовані 24 винищувачі F-16 Україна отримає "як тільки все буде готово". Міністерка зазначила, що цей процес є нелегким та нешвидким. Вона нагадала, що до передачі бойових літаків мають бути готові як льотчики, так і техперсонал та відповідна інфраструктура. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що винищувачі F-16 можуть з'явитися в небі над Україною ще до літа.

Головне