Естонія виділила Україні новий пакет військової допомоги

Естонія виділила Україні новий пакет військової допомоги

Естонія виділила для України новий пакет військової допомоги. Він буде включати медичні засоби та обладнання для боротьби з дронами.

Про це повідомило Міністерство оборони Естонії на сторінці у Twitter. Як зазначається, Естонія у співпраці з Ірландією передасть українським бійцям військовий госпіталь. Також до пакета допомоги увійшли:

  • медичне обладнання;
  • обладнання для розмінування;
  • обладнання для боротьби з дронами.

При цьому естонське оборонне відомство наголосила, що буде і надалі підтримувати Україну у боротьбу з російською агресією.

Нагадаємо, Естонія передала Україні техніку та обладнання для ліквідації наслідків підриву  Каховської ГЕС. Відомо, кошти на обладнання та техніку виділяє Міністерство закордонних справ Естонії.

Тоді рятувальники евакуюювали жителів, а потім розпочали відкачувати воду. Зазначається, що до України відправляли шланги, насоси, абсорбуючий матеріал, човни, гідрокостюми, гумові штани.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Естонії схвалив принципи передачі Україні заморожених активів росії. За словами міністра закордонних справ Естонії Маргуса Цахкна, цей механізм дозволить Талліну законно передати Києву активи рф, що були раніше заморожені в Естонії. Разом з тим Цахкна додав, що скоро підконтрольне йому відомства внесе в уряд проєкт відповідної поправки до закону.

Також 20 квітня стало відомо, що влада Естонії надасть Україні новий пакет військової допомоги. До переліку постачання увійдуть артилерійські боєприпаси калібру 155 мм. Крім того, Естонія надішле ЗСУ прилади нічного бачення та патрони до стрілецької зброї.

Головне