Естонія закликала країни "Рамштайну" виділити 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні

Естонія закликала країни

Прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас закликала країни, що належать до коаліції "Рамштайн", виділити 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні з метою прискорення її перемоги.

Про це вона заявила під час зустрічі з журналістами перед початком саміту в Брюсселі, передає Euronews.

"Нам потрібен мир, але ми бажаємо стійкого миру. А мир за умов росії не є стійким. Це означає, що якщо ми не припинимо агресію, у нас буде пауза лише на декілька років, після чого росія продовжить свої агресивні дії", - зауважила Каллас.

За її словами, якщо Україна програє, росія використає це для подальшої агресії на інші країни.

"Агресор спровокований слабкістю. Тому я також виступаю за те, щоб на європейському рівні робити більше для оборони, збільшувати інвестиції в оборону. Тому що агресор не робить подальших кроків, якщо бачить, що ми достатньо сильні й він не може виграти... Ось чому нам потрібно, щоб усі ми, усі європейські країни, а також країни НАТО інвестували в оборону", - додала вона.

Вона закликала країни, що входять до коаліції "Рамштайн", виділити 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні, оскільки це, на її думку, "значно сприятиме перемозі України над росією".

"Якщо ми дійсно хочемо завершити цю війну, нам потрібно допомогти українцям захистити себе. Це важливо не лише для європейської безпеки, а й для світової безпеки", - підкреслила Каллас.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни продовжують перекидати кораблі в Новоросійськ.

Головне