Естонія та Данія передали Україні два патрульні катери

Естонія та Данія передали Україні два патрульні катери

Данія і Естонія передали Україні два патрульні катери для охорони морських маршрутів.

Ця інформація була оприлюднена на сторінці Міністерства оборони Естонії у соціальній мережі “Х”.

"Естонія передала в Україну два патрульні катери у координації з союзником Данією. Така підтримка допомагає Україні убезпечити життєво важливі морські шляхи та захистити свої води від російської агресії”, - йдеться у дописі.

З початку повномасштабної агресії росії проти України, Естонія надала значну військову та гуманітарну допомогу. Ця підтримка включала в себе постачання протитанкових ракетних комплексів Javelin, гаубиць, артилерійських боєприпасів, протитанкових мін та гранатометів, мінометів та іншого спорядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії для тих, хто за кордоном: як рахуватимуть та перевірятимуть стаж за новим законом

Більше того, Естонія активно співпрацює з іншими країнами для зміцнення цієї допомоги. Наприклад, у співпраці з Німеччиною, Нідерландами, Норвегією та Ісландією були передані мобільні полеві госпіталі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України зупинила спроби російських агентів нанести вогневий удар по позиціях Збройних Сил України під Харковом. В ході спецоперації в прифронтовому регіоні була ліквідована агентурна група російської розвідки, яка планувала провести серію повітряних атак на позиції ЗСУ.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.