Естонія не видаватиме Україні чоловіків мобілізаційного віку, - прем'єрка

Естонія не видаватиме Україні чоловіків мобілізаційного віку, - прем'єрка

Естонія не буде видавати Україні чоловіків мобілізаційного віку, адже це не їхня справа й Україна має сама звертатись до своїх громадян із відповідними закликами.

Про це повідомила естонська прем'єр-міністерка Кая Каллас в інтерв’ю The Kyiv Independent. За її словами, це питання обговорювалось з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту в Таллінн цього тижня.

Вона розповіла, як президент Зеленський говорив, що є люди, які перебувають на полі бою, а є ті, які платять податки Україні, щоб була змога фінансувати військових на фронті. Проте також є такі люди, що перебувають в інших країнах, зокрема, і в Естонії.

Каллас наголосила, що якщо ці громадяни України дотримуються правил, то мають повне право перебувати в Естонії і надалі.

"Тому ми точно не будемо робити нічого з нашого боку, щоб видати цих людей. Це справа України – звернутися до людей, які тут перебувають, і попросити їх повернутися, щоб допомогти своїй батьківщині", - додала очільниця естонського уряду.

Напередодні голова Міністерства внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявляв, що у випадку, якщо Україна звернулася б до Естонії з проханням про допомогу в мобілізації українських чоловіків, що проживають в його країні, то "нам було б досить складно відмовити".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, одного військового утримують шість-вісім платників податків, тож кожен українець, який не на фронті, все одно стоїть на захисті України, заявив президент Володимир Зеленський в Естонії.

Головне