Ердоган знову хоче посадити Україну та росію за стіл переговорів у Стамбулі

Ердоган знову хоче посадити Україну та росію за стіл переговорів у Стамбулі

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган знову заявив про необхідність переговорів між Україною та росією, пише Anadolu.

Глава турецької держави готовий допомогти організувати цей процес у Стамбулі, як вже було раніше.

"Ми для відновлення миру готові відновити процес переговорів, який раніше відбувся в Стамбулі", - зазначив президент Туреччини.

Також Ердоган заявив про необхідність створення угоди для забезпечення безпеки судноплавства комерційних суден у Чорному морі. Він повідомив, що контактує щодо цього питання з ООН. Зокрема тривають роботи з вироблення нового регламенту, який міститиме зобов'язання щодо безпеки у Чорному морі.

Крім того Ердоган нагадав, що повномасштабна війна в Україні триває вже третій рік.

"Ми вступили в третій рік війни і, незважаючи на всі наші зусилля, не досягли достатнього прогресу у встановленні миру. Я, як і раніше, дотримуюся думки, що дипломатія і діалог повинні отримати шанс закінчити війну справедливим і міцним миром", - заявив Ердоган.

У цьому контексті він запевнив, що підтримує Формулу миру президента Володимира Зеленського.

"Ми принципово підтримуємо мирний план президента України Володимира Зеленського з 10 пунктів", - наголосив Реджеп Тайїп Ердоган.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова ОПУ Андрій Єрмак пояснив, за яких умов Україна може піти на прямі переговори з росією. Це може відбутись лише в рамках "Формули миру" президента Володимира Зеленського.

Головне