Ердоган заявив, що цьогорічні вибори в Туреччині стануть для нього останніми

Ердоган заявив, що цьогорічні вибори в Туреччині стануть для нього останніми

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що цьогорічні вибори 31 березня будуть останніми в його політичній карʼєрі. Про це повідомляє видання Reuters.

"Для мене це фінал. За мандатом, наданим законом, це мої останні вибори. Результатом народного голосування буде передача моєї політичної спадщини братам і сестрам, які прийдуть після мене", — повідомив президент Туреччини.

Варто зазначити, що Реджеп Таїп Ердоган у Туреччині при владі вже понад 20 років — з 2003-го він був премʼєр-міністром, а у 2014 році став президентом. У травні 2023 року Ердогана переобрали на пʼятирічний термін.

Нагадаємо, у Стамбулі президент України Володимир Зеленський зустрівся із своїм колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що лідери обговорять звільнення полонених та політичних вʼязнів, безпеку судноплавства у Чорному морі та Саміт миру.

Як писали "Ми-Україна" раніше, лідер ультраправої Словацької народної партії (SNS), яка входить до урядової коаліції Андрей Данко висловив думку, що росія "захищає свої інтереси" у повномасштабній війні проти України, і відмовився називати її агресором.

Головне