Ердоган розповів, коли Туреччина розгляне питання вступу Швеції до НАТО

Ердоган розповів, коли Туреччина розгляне питання вступу Швеції до НАТО

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розповів, коли Туреччина розгляне питання вступу Швеції до НАТО. За його словами, це станеться не раніше осені.

Про це повідомив телеканал Sky News.

Турецький президент у середу, 12 липня, розповів журналістам, що законопроєкт про ратифікацію приєднання Швеції до Альянсу не буде поданий до турецького парламенту, до осені.

Крім того, Ердоган заявив, що очікує, що Швеція вживе рішучих заходів проти тероризму. ЦЕ має відбутися в рамках угоди між Анкарою та Стокгольмом до ратифікації заявки.

Нагадаємо, росія відреагувала на рішення Туреччини підтримати вступ Швеції в НАТО. За словами представниці міністерства закордонних справ рф Марії Захарової, росія буде судити про ситуацію “за справами”.

“Туреччина – член НАТО. Ми ніколи про це не забували. Судимо за справами, робимо висновки”, – заявила представниця російського зовнішньополітичного відомства.

У понеділок ввечері, 10 липня, лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після тривалих переговорів погодився ратифікувати договір про членство Швеції в НАТО. Перед цим Ердоган заявив, що він погодиться на цей крок, якщо Анкарі відкриють дорогу у ЄС. Адже Туреччина з 1999 року має лише статус “країни-кандидата”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, протестувальник порвав і спалив Коран біля центральної мечеті Стокгольму. Шведська поліція надала дозвіл на проведення акції, але згодом звинуватила чоловіка в агітації проти етнічної чи національної групи.

Один із протестувальників розірвав сторінки Корану і витирав ним своє взуття, потім поклав туди бекон і підпалив книгу. Тим часом інший чоловік говорив у мегафон. За цим спостерігали близько 200 людей. Деякі з присутніх на знак протесту проти підпалу кричали арабською мовою “Бог великий”. Один глядач спробував кинути камінь і його затримала поліція.

Головне