Енергетики України повернули світло тисячам споживачів після ворожих обстрілів, - Міненерго

Енергетики України повернули світло тисячам споживачів після ворожих обстрілів, - Міненерго

Енергетики України протягом доби повернути світло тисячам споживачів у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, де через ворожі обстріли знеструмлено понад 29 тисяч абонентів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Понад 14 тисяч споживачів у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях повернули світло. Через ворожі обстріли без електропостачання залишилися понад 29 тисяч абонентів у Сумській, Херсонській та Донецькій областях.

Найскладніша ситуація наразі спостерігається у Донецькій області, через обстріли знеструмлено 77,8 тисячі абонентів у 136 населених пунктах. 

У Запорізькій області ремонтні бригади за добу повернули світло 244 споживачам. Без електропостачання залишається 3,7 тисячі абонентів у 51 населеному пункті.

Внаслідок бойових дій у Миколаївській області стався зсув ґрунту, що призвело до пошкодження газопроводу. Від газопостачання відключено 443 споживачі.

У Сумській області після нічного обстрілу енергооб'єкта без світла залишилося 25,9 тисячі споживачів. Загалом в області через бойові дії знеструмлено 30,3 тисячі абонентів у 80 населених пунктах.

У Харківській області без електропостачання залишаються 38,2 тисячі абонентів у 107 населених пунктах.

Внаслідок обстрілів у Херсонській області без світла залишилися понад 26 тисяч споживачів у 52 населених пунктах. В обласному центрі знеструмлено 2476 споживачів.

У Чернігівській області через бойові дії без світла 1,8 тисячі абонентів у 28 населених пунктах. Ще 873 абоненти знеструмлені через негоду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у десятьох областях України до 14:00 23 липня скасували одну чергу відключень світла.

Головне