У Києві вже цьогоріч з’явиться електронний проїзний, - КМДА

У Києві вже цьогоріч з’явиться електронний проїзний, - КМДА

Міська влада Києва розраховує до кінця 2023 року впровадити електронний проїзний квиток в міському громадському транспорті

Про це розповів керівник цифрової трансформації столиці Петро Оленич в ефірі національного марафону. 

Він додав, що нововведення мало запрацювати ще торік, однак свої корективи в процес внесла війна. 

“Тепер ми поновили свої плани. У цьому році у нас заплановано впровадження електронної картки, яка буде мультиінструментом і забезпечить використання смартфонів як проїзних квитків. Це можливо робити зараз за допомогою Google Pay і Apple Pay банківською карткою для разових поїздок”, - зазначив він. 

Оленич пояснив, що нововведення дасть змогу відмовитися від користування пластиковими картками. Він додав, що відповідна опція з'явиться у застосунку “Київ Цифровий”.  Нині містяни у ньому можуть купити одноразовий квиток.

Нагадаємо, з початку січня оплатити проїзд Київською кільцевою електричкою можна скориставшись транспортною або банківською карткою та пристроями з NFC. Однак валідатори для безконтактної оплати є ще не на усіх зупинках.

2 лютого “Київ Цифровий” інтегрувався з “Дією” і відтепер в ньому став доступний шеринг водійського посвідчення та техпаспорта. 

З 13 січня 2023 року в Україні діє новий порядок призначення належного користувача авто. Зареєструвати його можна у сервісному центрі МВС особисто, або в електронній формі – у “Дії” або на сайті Головного сервісного центру МВС. Хто може стати належним користувачем, навіщо його реєструвати і на яких умовах це відбувається можна дізнатись за посиланням

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ затримала двох російських агентів, які готували ракетні удари по залізничних вузлах та енергетичних об’єктах Одеси та Херсона. Чоловіки збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку, а також передавали окупантам локації залізничних вузлів та енергетичних об’єктів в Одесі та Херсоні.

Головне