Російському олігарху – ексвласнику українського приватного банку повідомлено про підозру

Російському олігарху – ексвласнику українського приватного банку повідомлено про підозру

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру російському олігарху – ексвласнику українського приватного банку. У межах кримінального провадження загалом підозру отримали 9 осіб.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Олігарх має громадянство рф та Ізраїлю, він контролює діяльність міжнародної фінансово-промислової групи, до складу якої входять також кіпрські компанії та раніше входив український приватний банк.

За даними ОГП, він забезпечив умисне ухилення від сплати податків в Україні. А саме:

  • вивів активи банку під виглядом виплати роялті за використання торгових знаків, які раніше належали материнському банку у рф;
  • у 2021 році право власності на ці торгові знаки переоформлено на кіпрського нерезидента - для забезпечення можливості застосування умов пільгового оподаткування.

Колишній власник банку перебуває за межами України. Стосовно нього застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції.

Наразі накладено арешт на рахунки п’ять кіпрських компаній на загальну суму 469,4 млн грн, цінні папери на 12,2 млрд грн, корпоративні права на 3,4 млн грн, а також 738 об’єктів нерухомості, належних банку.

Наприкінці липня цього року Урядом прийнято рішення про націоналізацію вказаного банку та виведення його з ринку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на  Одещині в одній з військових частин побили військовослужбовця, справу розслідує ДБР.

Головне