Експерт: рф за рік виробляє менше 10 літаків Іл-76, тому втрати на аеродромі у Пскові для них суттєві

Експерт: рф за рік виробляє менше 10 літаків Іл-76, тому втрати на аеродромі у Пскові для них суттєві

Росіяни за рік виробляють менше 10 літаків Іл-76, тому втрати на аеродромі у Пскові для них суттєві. Таку думку висловив військовий експерт Антон Міхненко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, втрата щонайменше чотирьох літаків - це той потенціал, який росія виготовляла протягом майже року.

"Маємо розуміти, що цей літак може викидати зі свого борту десант кількістю 126 осіб, в тому числі й техніку. Втрата чотирьох літаків означає, що більше батальйону персоналу росія не зможе перекинути в той чи інший регіон. Це непоганий показовий результат", - зазначив Міхненко.

Нагадаємо, у ніч на середу, 30 серпня, на аеродромі у Пскові, де базувалися російські військові літаки, прогриміли вибухи. Спочатку повідомлялося про знищення чотирьох літаків Іл-76. Згодом стало відомо, що в результаті вибухів росія втратила шість повітряних суден. Два літаки було знищено повність, а ще чотири - зазнали пошкоджень.

Як повідомляли "Ми-Україна", в мережі з’явились супутникові знімки атаки українських безпілотників на аеродром під російським Псковом. На знімках можна помітити пошкодження, які отримали щонайменше два літаки типу Іл-76.

Головне