Експерт: Передача далекобійної зброї триматиметься у таємниці, про все будемо дізнаватися з поля бою

Експерт: Передача далекобійної зброї триматиметься у таємниці, про все будемо дізнаватися з поля бою

Україна та партнери будуть тримати у таємниці передачу далекобійної зброї, про неї ставатиме відомо вже після роботи на полі бою. Про це в ефірі "Ми-Україна" на YouTube розповів воєнний аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу у США Марк Войджер.

"Багато систем, які пообіцяв Захід, особливо далекобійна артилерія або літаки – будуть триматися до кінця у таємниці, не буде "відкритої реклами". Тому спочатку будемо бачити такі факти на полі бою, а потім вже буде зрозуміло, що ЗСУ раніше отримали важливі системи, наприклад, літаки", - переконаний Войджер.

Також він запевнив, що країни Заходу готові підтримувати Україну до перемоги.

"Вірте у ЗСУ, вірте у можливості і наміри Заходу допомогати Україні до перемогти", - наголосив Войджер.

Крім того він висловився і щодо можливості передачі Україні бойових літаків. На думку експерта, літаки будуть, однак таку домовленість до останнього триматимуть у таємниці.

"Це складна техніка, складні система... Це все революційні кроки, які ми побачимо у майбутні місяці", - заявив Войджер.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що Велика Британія може стати першою країною, яка вирішить надати винищувачі Україні

Згодом британський прем’єр-міністр Ріші Сунак заявив, що Лондон готовий допомогти країнам, які вирішать надати бойові літаки Україні. Однак він зазначив, що для самої Британії це завдання є складним.

Головне