Експерт: Китай не має впливу на Путіна

Експерт: Китай не має впливу на Путіна

Китай наразі не може істотно вплинути на президента російської федерації Володимира Путіна. Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна" висловила експерт з питань Східної Азії, магістр зовнішньої політики Наталія Бутирська.

Також вона зазначила, що Китай не буде чинити ті чи інші дії, якщо вони вплинуть на його імідж.

"Вплинути на Путіна і мати таку силу, я не думаю, що на сьогоднішній день Сі Цзіньпін може безпосередньо. Ну тому що Путін він амбіційний, він часто, он на прикладі ШОС, коли Путіну все-таки довелося розповідати і Індії, і Китаю, пояснювати, що відбувається. І на той момент якраз два лідери цих країн, вони висловили своє незадоволення ситуацією. Так от, після своєї поїздки на ШОС Путін оголосив мобілізацію і ескалував ситуацію. І тому дивіться,  Китай, проголосивши цей план (так званий "мирний план Китаю" щодо війни росії в Україні, - ред.), все-таки не вступає в активну медіацію, розуміючи наперед, що він не зможе посадити сторони до перемовин, тому що кожна зі сторін, вона розглядає, як має відбуватися ситуація зі свого боку. На сьогодні військовий шлях - більш пріоритетний з боку обох країн. Тому на таку медіацію, яка не принесе йому іміджевих плюсів, Китай не піде", - зазначила Бутирська.

Нагадаємо, раніше очільник китайського зовнішньополітичного відомства Цінь Ган заявив, що Китай “глибоко стурбований” тим, що конфлікт в Україні “виходить з-під контролю”

Як повідомляли Ми-Україна, політолог Максим Джигун вважає, що Китай вже бачить поразку росії та робить усе, щоб не допустити цього.

Головне