Екскерівницю Національного антидопінгового центру підозрюють у розтраті 10 млн грн

Екскерівницю Національного антидопінгового центру підозрюють у розтраті 10 млн грн

Кіберполіція викрила колишню директорку Національного антидопінгового центру, яка організувала корупційну схему під час закупівлі обладнання та завдала державному бюджету збитків на понад 10 мільйонів гривень через фіктивні закупівлі апаратури.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Оперативники кіберполіції та слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва викрили колишню директорку Національного антидопінгового центру за підозрою у службовій недбалості. Жінка провела тендер на придбання “Обладнання для визначення пептидних гормонів, гормонів та білків” на суму понад 42 мільйони гривень, умови якого були прописані під конкретне підприємство з ознаками фіктивності.

Установлено, що директором організації-переможця є особа, яка раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за дрібні крадіжки, проте чоловік заперечує свою причетність до підписання будь-яких документів. Судова економічна експертиза підтвердила, що завищення цін на обладнання завдало державі збитків на суму понад 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці повідомили підозрюваній про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з можливістю заборони займати певні посади на строк до трьох років. 

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, а слідчі дії тривають для встановлення причетності інших службових осіб підрядної організації до правопорушення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Захарову, головному конструктору російської компанії ZALA Aero Group, що виготовляє безпілотники для війни проти України.

Головне