Екскерівник департаменту закупівель Міноборони підозрюється у розкраданні понад мільярда гривень

Екскерівник департаменту закупівель Міноборони підозрюється у розкраданні понад мільярда гривень

Працівники ДБР спільно з управлінням внутрішньої безпеки МОУ повідомили про підозру колишньому керівнику Департаменту державних закупівель Міністерства оборони за недбале ставлення до служби, що призвело до збитків на майже 1,2 мільярд гривень.

Про це це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Згідно з даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії, колишній посадовець придбав паливно-мастильні матеріали для потреб Збройних сил України, протиправно включивши в оплату податок на додану вартість. Це призвело до збитків у розмірі майже мільярд гривень.

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному. Досудове розслідування триває, а процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Збройні сили України під час Курської операції взяли в полон понад 600 російських військових, серед яких офіцери та бойовики голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Головне