Ексгенерал часів Януковича отримав заочну підозру

Ексгенерал часів Януковича отримав заочну підозру

Служба безпеки України повідомила про отримання заочної підозри за колабораціонізм колишньому високопосадовцю СБУ епохи Януковича Сергію Ганжі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чоловік причетний до організації масових репресій проти мирних жителів на тимчасово окупованій території Запорізької області, де він обіймав посаду керівника "державної служби безпеки Запорізької області". Ця структура, як з'ясовано, була підконтрольною Федеральній службі безпеки росії (ФСБ) і виконувала її завдання щодо придушення опозиційного руху в регіоні.

Зокрема, Ганжа допомагав окупантам у поширенні кремлівського впливу, організовуючи викрадення та тортури місцевих жителів для примусу до співпраці з окупаційним режимом.

"У застінках до потерпілих застосовували жорстокі тортури. Таким чином рашисти намагалися залякати мешканців регіону та схилити їх до співпраці з окупантами", - йдеться у дописі.

На підставі зібраних доказів Ганжі заочно повідомлено про додаткову підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Варто додати, що у 2015 році за матеріалами СБУ фігуранта оголосили у міжнародний розшук за державну зраду. Наразі тривають заходи для притягнення Ганжі до відповідальності за його дії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала російського шпигуна, який встановив веб-камери поблизу Миколаївського морпорту та відстежував дії українських військових кораблів.

Головне