Джонсон веде переговори з Білим домом щодо допомоги України

Джонсон веде переговори з Білим домом щодо допомоги України

Спікер Палати представників США Майк Джонсон веде перемовини з Білим домом щодо допомоги Україні. Він планує зустрітися з екс-президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Associated Press.

Лідер Республіканської партії у Палаті представників Стів Скаліз повідомив, що Джонсон обговорював з представниками Білого дому законопроєкт щодо допомоги союзникам США, який відрізняється від запропонованого Байденом пакета на 95 млрд доларів.

"Домовленостей не досягли. Очевидно, що угода повинна бути укладена не лише з Білим домом, але й з нами", - зазначив Скаліз.

Видання пише, що Джонсон опинився в складній ситуації - між вимогами своєї партії, де деякі члени проти підтримки України, та двома кандидатами у президенти США, які мають різні погляди на розвиток російсько-української війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політика стримування... Стратегія... Ескалація... Просто США дуже бояться

12 квітня Джонсон збирається відвідати резиденцію Трампа у Мар-а-Лаго у Флориді, щоб забезпечити підтримку екс-президента або, принаймні, завадити йому виступати проти допомоги.

Сенатор-республіканець Марквейн Маллін заявив цього тижня, що він і Трамп "детально" обговорювали з Джонсоном питання про те, як просунути на голосування допомогу Україні. Маллін сподівається, що Трамп все ж підтримає допомогу Україні, особливо зараз, коли на кону стоїть посада Джонсона.

На тлі тиску колег-республіканців, Джонсон представив Білому дому альтернативний законопроєкт, який передбачає надання допомоги Україні у формі кредиту та дозвіл на використання заморожених активів рф.

До вимог Джонсона входить також вимога, щоб адміністрація Байдена зняла паузу у дозволах на експорт скрапленого природного газу та змінила політику щодо ситуації на кордоні США і Мексики.

"З наступом росії на Київ світ стане небезпечнішим. Тому нам просто потрібно знайти розумний спосіб домогтися ухвалення законопроєкту, який ми зможемо передати та повернути у Сенат", - заявив республіканець у Конгресі США Дон Бекон.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рф відправляє на війну проти України війська тихоокеанського флоту.

 
 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.