Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Ткачук отримав ще одну підозру

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Ткачук отримав ще одну підозру

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук отримав ще одну підозру. Він є фігурантом справи про загибель людей біля укриття у Києві.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, посадовець КМДА ще восени 2022 року уклав договір про купівлю міні-електростанцій на 28,6 млн гривень для пунктів обігріву в столиці. Такі товари звільнено від сплати податку на додану вартість.

"Незважаючи на це, Департамент платіжним дорученням від 21.11.2022 перерахував бюджетні кошти на суму понад 28,6 млн гривень, у тому числі до платежу було безпідставно включено податок на додану вартість, чим завдано збитків Департаменту на суму 1,8 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Наразі чиновнику загрожує від семи до 12 років в'язниці. Також він може отримати заборону обіймати певні посади строком до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Голосіївський суд столиці обрав запобіжний захід директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт на два місяці. Ткачука підозрюють у службовій недбалості через загибель людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі столиці. Він відповідальний за мапу укриттів, на якій позначки не збігалися з наявними укриттями.

У  ніч на 1 червня російська федерація здійснила чергову масовану атаку на Київ.  Внаслідок цього загинуло троє людей, серед них двоє – діти. Ще 14 осіб отримали поранення.

Мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що його дружина загинула під час масованої ракетної атаки росіян. Вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети. За словами чоловіка, коли виявилось, що укриття закрите, люди почали голосно стукати у двері. Їм ніхто не відкрив.

Головне