Двоє загиблих, 10 поранених: наслідки російських атак на Донеччині

Двоє загиблих, 10 поранених: наслідки російських атак на Донеччині

На Донеччині через російські обстріли загинуло двоє людей, ще десятеро отримали поранення, серед них - шестирічна дитина. Крім того, волонтери, які прямували для евакуації місцевих жителів, потрапили під атаку.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура 6 жовтня.

У селі Іллінка Курахівської громади російський FPV-дрон влучив у автомобіль волонтерів, які їхали евакуйовувати цивільних. Один із них, 37-річний чоловік, загинув, його 32-річний колега отримав акустичну травму.

У містах Часів Яр, Торецьк та селі Серебрянка Бахмутського району через артилерійські удари постраждали люди віком 22, 66 та 69 років.

Також російські війська обстріляли житлові будинки в селищі Біленьке. Внаслідок обстрілу поранено четверо осіб  двоє чоловіків (34 та 41 рік), 28-річна жінка та її 6-річний син. Прокуратура встановлює тип зброї, використаної під час цього обстрілу.

У Костянтинівці війська рф скинули авіабомбу КАБ-250 з УМПК, що призвело до загибелі 48-річного чоловіка в його автомобілі. Ще двоє мешканців, 22-річний чоловік і 31-річна жінка, отримали поранення.

Обстрілами пошкоджено житлові будинки, адміністративні об’єкти, магазин, кафе, банківську установу, лінії електропередач та транспортні засоби.

Прокуратура розпочала розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни (статті 438 КК України).

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ оголосив закритою військовою зоною територію на кордоні з Ліваном.

Головне