Двоє чоловіків переправляли ухилянтів за кордон під виглядом пенсіонерів

Двоє чоловіків переправляли ухилянтів за кордон під виглядом пенсіонерів

Правоохоронці викрили групу, яка переправляла через кордон ухилянтів використовуючи підроблені пенсійні посвідчення по інвалідності. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Відомо, що протиправний механізм переправлення за кордон чоловіків налагодили два мешканці Львова: вони виготовляли високоякісні підроблені пенсійні посвідчення у зв’язку з інвалідністю.

“Слідчі Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки України провели обшук за місцем фактичного перебування підозрюваних у Львові, в ході якого виявлено та вилучено мічені кошти, що передавалися їм під контролем правоохоронців за вчиненням злочину. Під час обшуку вилучено чотири мільона грн - ймовірно, отримані злочинним шляхом за продаж підроблених документів. Зловмисників затримано”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисниками повідомили про підозру у незаконному переправлянню осіб через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб (ч. 3 ст. 332 ККУ). Їм загрожує до девʼяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що працівники ДБР разом із СБУ розкрили та зупинили масштабну схему ухилення від мобілізації. У її основі брали участь посадовці з дев'яти військкоматів із Києва і області.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Кіровоградщині керівник благодійної організації незаконно переправляв призовників через кордон.

 

Головне