Дуров про арешт у Франції: "звинувачення проти мене - помилкові"

Дуров про арешт у Франції:

Засновник Telegram Павло Дуров вперше прокоментував свій арешт у Франції, назвавши звинувачення на свою адресу "помилковими". Він наголосив, що правові дії мають бути спрямовані на сам месенджер, а не на його керівника. 

У своєму зверненні Дуров зазначив, що складність полягає у пошуку балансу між захистом конфіденційності користувачів і забезпеченням безпеки. Це питання стало особливо актуальним після відмови Telegram передати ключі шифрування російській ФСБ та блокувати канали протестувальників в Ірані.

"Я сподіваюся, що події серпня призведуть до того, що Telegram та вся індустрія соціальних мереж стануть більш безпечними та сильнішими",– зазначив Дуров.

Павло Дуров поділився подробицями свого затримання у Франції, пояснивши, що поліція допитувала його протягом чотирьох днів через особисту відповідальність за незаконні дії користувачів Telegram. 

Він зазначив, що це було помилковим підходом, оскільки Telegram має офіційного представника в ЄС для відповіді на запити правоохоронних органів. Електронна адреса цього представника є загальнодоступною, і французька влада мала безліч способів зв'язатися з ним для вирішення проблеми.

Дуров підкреслив, що він завжди був відкритий до діалогу з регуляторами, намагаючись знайти баланс між конфіденційністю та безпекою. Однак він також заявив, що готовий залишити ринки, які вимагають порушення принципів компанії. Він навів приклади росії та Ірану, де Telegram був заборонений через відмову передавати дані користувачів.

Попри це, Дуров визнав, що Telegram потребує покращення деяких процесів, таких як комунікація з владою, і пообіцяв подальші зміни для забезпечення безпеки платформи.

Як писали "Ми-Україна" раніше, паризький суд ухвалив рішення звільнити з-під варти Павла Дурова, засновника месенджера Telegram, після внесення застави у розмірі 5 мільйонів євро.

Головне