Друзі Путіна в КНДР та Ірані використовують його безумство, - Зеленський

Друзі Путіна в КНДР та Ірані використовують його безумство, - Зеленський

Союзники російського президента Володимира Путіна в Тегерані та Пхеньяні використовують його безумство, допоки в нього ще є технології та ресурси, щоб їм платити.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі.

За його словами, теперішні союзники Путіна в Пхеньяні та Тегерані використовують його безумство, поки в нього ще є технології та ресурси, щоб віддавати їм.

Зеленський висловив переконання, що всі сьогодні, ще більше, ніж учора, повинні інвестувати в наступ миру - миру, що є одночасно справедливим і стабільним.

"Перед повномасштабною війною нам постійно казали – не нагнітайте ситуацію! Ми закликали до активних дій і санкцій для запобігання розширенню війни. Нам повторювали: не нагнітайте ситуацію. І після 24 лютого ніщо не нашкодило нашим коаліціям більше, ніж ця концепція", - відзначив український лідер.

Зеленський також застеріг, що Путін - це єдина причина, чому тривають війни та конфлікти. Він наголосив, що диктатор намагається відновити те, що мало припинитися ще в 20 столітті - масові депортації, руйнування міст та сіл, і жахливе відчуття, що війна може не закінчитися ніколи.

"Путін уособлює війну. Ми всі знаємо, що він є єдиною причиною, чому тривають різноманітні війни та конфлікти, і чому всі спроби відновити мир зазнають невдачі. І він не зміниться. Ми повинні змінитися", - заявив Зеленський.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що замороження війни рф проти України не стане її кінцем.

Головне