"Друже, пий і повзи за дроном": бійці ДПСУ дроном врятували пораненого побратима

Українські військові врятували прикордонника, який отримав поранення від ворожого дрона на Сватівському напрямку і не міг самостійно рухатися. Евакуація була неможлива через близькість до ворожих позицій.

Історію цього порятунку розповіли у Державній прикордонній службі.

На Сватівському напрямку прикордонник Сергій Купін отримав поранення від ворожого дрона. Удар призвів до травм спини та ноги.

"Коли відпрацював перший дрон, мені удар прийшовся в спину і ногу. Зі мною поруч перебували військовослужбовці, і один із них надав мені допомогу і наклав турнікет", - пояснює Сергій.

Через надто малу відстань до ворога було небезпечно наближатися. За словами військових, аеророзвідники з 68-ї Отділеної Ескадрильї БПЛА надсилали пораненому прикордоннику Сергію Купіну гарячий чай разом з повідомленням: "Друже, пий і повзи за дроном".

"Занадто близька дистанція до ворога. З одного боку близько 100 метрів, з іншого - 200 метрів, може 300. Підійти туди безпечно було неможливо. Ми побачили, що якусь ділянку він вже проповз і запропонували йому повзти за дроном, щоб витягнути його на ту дистанцію, де піхота може вийти і зустріти його", - заявив аеророзвідник єгерської бригади "Луг".

Поранений зумів проповзти 700 метрів до українських позицій, отримуючи напрямок руху від аеророзвідників. Після цього військові зустріли його та доставили на безпечну ділянку, де його евакуювали.

Зараз Сергій пройшов курс лікування і перебуває у стабільному стані.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Миколаївщині військовий хотів продати автомобілі, які волонтери надали ЗСУ.

Головне