Другий випадок за два дні: у рф знову під час зльоту літака загорілись двигуни

Другий випадок за два дні: у рф знову під час зльоту літака загорілись двигуни

У російському Новосибірську вранці 8 грудня екстрено сів пасажирський літак, у якого після зльоту загорілися двигуни. РосЗМІ пишуть, що йдеться про літак Boeing 737 авіаперевізника S7, який мав виконати рейс Новосибірськ-Москва.

На момент виникнення надзвичайної ситуації на борту знаходилося 176 пасажирів.

"За попередніми даними, 8 грудня 2023 року через помпаж двигуна літак Boeing 737-800, що прямував рейсом Новосибірськ - Москва, здійснив посадку в аеропорту Толмачево міста Новосибірська", - вказано у повідомленні російського Східного міжрегіонального слідчого управління на транспорті Слідчого комітету. 

Помпаж двигуна є порушенням газодинамічної стійкості, що супроводжується мікровибухами.

ЗМІ пишуть, що всі пасажири вийшли з літака самостійно, минулось без постраждалих. 

"Правий двигун, біля якого сиділа я, спалахнув ще на злітно-посадковій смузі, вирвалося кілька язиків полум'я, потім ми відірвалися від землі, він спалахував раз на 10–20 секунд. Потім підключився другий, спалахували одночасно", - розповіла одна з пасажирок. 

Нагадаємо, за день до цього в росії стався аналогічний випадок, але з вантажним бортом Ту-204.

Як писав "Ми-Україна" раніше, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко раніше пояснював, що зараз в росії  є багато проблем із цивільними повітряними суднами іноземного виробництва. Вони масово виходять з ладу, оскільки через санкції країна-агресорка не має змоги отримувати запчастини, програмне забезпечення та кваліфікований ремонт літаків в сертифікованих центрах. Власне виробництво цивільних бортів також ускладнене.

Головне