Дрони не здатні повноцінно замінити А-50, росіяни готують новий ДРЛВ, - Гуменюк

Дрони не здатні повноцінно замінити А-50, росіяни готують новий ДРЛВ, - Гуменюк

Попри суттєве нарощування застосування росіянами розвідувальних дронів вони не можуть повною мірою замінити знищений раніше цього місяця літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк розповіла, що нині окупанти готують нове таке судно.

"Вони посилили безпілотну розвідувальну діяльність, але це не абсолютна заміна, не повноцінна альтернатива тим очам, якими був для них А-50, тому вони намагаються зараз в нашій зоні відповідальності, до прикладу запустити понад 110 дронів на добу", - розповіла вона.

Гуменюк додала, що українські Сили оборони успішно відпрацьовують по дронах і за підсумками минулої бойової доби лише на південному напрямку приземлили один БпЛА типу ZALA і ще два - SuperCam.

Нагадаємо, напередодні Повітряні сили ЗС України повідомили про досі небачену кількість розвіддронів ворога на всією лінією фронту: "хочуть побачити більше, для того, щоб планувати, очевидно, якісь свої бойові дії". Окупанти фактично "втратили очі" і зара намагаються у будь-який спосіб перекрити відсутність літака далекого радіолокаційного виявлення та управління. Дрони, які мають розвідувальних характер, зараз насичено  збирають дані замість нього, як над лінією фронту, так і на більш глибоких територіях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОК "Південь" озвучили причину, через яку відтерміновується виліт наступного борту А-50. Річ у тім, що для його функціонування ще потрібно підготувати фахівців, оскільки втрата чергового ДРЛВ є не лише втратою технічних потужностей, а і навчених фахівців.

 

Головне