Дрони атакували російські Липецьк та Смоленськ: горять енергооб'єкти, оголошено евакуацію

Дрони атакували російські Липецьк та Смоленськ: горять енергооб'єкти, оголошено евакуацію

Невідомі дрони знову атакували росію. У Смоленській області рф після нальоту безпілотників горять об'єкти паливо-енергетичного комплексу, а у Липецьку - проводиться евакуація з низки районів. 

"Внаслідок атаки противника по цивільних паливно-енергетичних об'єктах на території Смоленського та Ярцевського району сталися загоряння. МНС на місці ліквідують наслідки", - поскаржився губернатора Смоленської області Василь Анохін. 

За його словами, люди в результаті атаки не постраждали. 

"Наразі рятувальні та правоохоронні служби ліквідують наслідки та встановлюють всі обставини події", - додав він.

Reuters пише, що які саме об'єкти потрапили під удар нині не відомо. На Смоленщині, за даним видання, не розміщено великих нафтопереробних заводів. 

В частині місцевих пабліків зазначають, що атаки у Смоленській області зазнала нафтобаза, в інших - говорять, що постраждав НПЗ у Ярцевському районі.

Губернатор Липецької області рф Ігор Артамонов заявив про "падіння" дрону у промисловій зоні Липецька.  У Telegram чиновник зазначив, що цивільні не постраждали, але жителів прилеглих районів було евакуйовано в якості "запобіжного заходу". 

"Була спроба завдати удару по інфраструктурі в промисловій зоні Липецька. Об'єкт був одиничний, загрози атаки житлового масиву не було. Було ухвалено рішення не вмикати системи оповіщення у місті та провести евакуацію лише на території падіння БпЛА", - написав він.
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, голова українського МЗС Дмитро Кулеба відповів на критику США щодо ударів України по російських НПЗ.
 
 

 

Головне