ДПСУ щодня затримують близько 20 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон

ДПСУ щодня затримують близько 20 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон

Щоденно прикордонники затримують близько 20 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. Мова йде як про пункти пропуску так і за їх межами.

Про це заявив речник Прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, близько 120-150 осіб щоденно отримують відмову в перетині кордону, оскільки не відповідають умовам перетину.

"Вони не підпадають під ті виключення, які встановлені правилами перетину державного кордону, що визначені постановою суду №57. Мова йде про чоловіків від 18 до 60 років. Якщо поза межами пункту пропуску чоловіки намагаються перетнути лінію державного кордону, то в пунктах пропуску чоловіки, як правило, намагаються використати підробні документи. У тому числі документи з військкоматів, які визначають їх, що вони не придатні до військової служби. Ми часто бачимо, що чоловіки часто підроблюють документи про своїх дітей. Наприклад, у них немає трьох дітей у віці до 18 років, проте вони намагаються на паспортний контроль надати свідоцтво про народження, що у них начебто є троє дітей. Інколи надаються свідоцтва про смерть дружини, оскільки батькам-одинакам також дозволено перетинати кордон", - зауважив Демченко.

До цього у Держприкордонслужбі озвучили правила перетину кордону для держслужбовців.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у залізничній аварії в індійському штаті Одіша, де зіткнулися три поїзди, загинули 294 особи, понад тисячу – постраждали.

Головне