Довічне за держзраду: черкащанка проведе все життя за ґратами за співпрацю з ФСБ

Довічне за держзраду: черкащанка проведе все життя за ґратами за співпрацю з ФСБ

У Черкасах завершився судовий процес над місцевою жителькою, яка була визнана винною у держзраді та виправдовуванні збройної агресії рф проти України. Суд виніс жінці найсуворіший вирок - довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Як інформує Офіс генпрокурора, слідство встановило, що протягом лютого 2023 року обвинувачена здійснювала підривну діяльність проти України на користь держави-агресорки. Вона виконувала завдання представників російської ФСБ, передаючи їм точні координати військових об'єктів у Черкасах та області.

Крім того, жінка активно займалася пропагандою в соціальних мережах, виправдовуючи вторгнення росії в Україну та висловлюючи захоплення російськими військовослужбовцями та "вагнерівцями" зокрема.

"Під час слідчих дій у неї виявили відео "групи Вагнера" із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці зі спецслужбою рф, списки пропагандистських YouTube-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності", - йдеться у дописі.

Важливо зазначити, що ці злочини жінка вчинила перебуваючи на іспитовому строці. У 2022 році вона вже була засуджена за заперечення збройної агресії рф, глорифікацію її учасників та колабораційну діяльність.

Нагадаємо, раніше цього місяця Служба безпеки України викрила агента ФСБ, який готував ракетний удар по станціях Укрзалізниці на Вінниччині. Злочинцю загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ росії, яка діяла в Одесі, до складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця.

Головне