Досвід Київського КПК: розвиток корпоративного медичного обслуговування – здорова інвестиція

Досвід Київського КПК: розвиток корпоративного медичного обслуговування – здорова інвестиція

Збільшення кількості поранених, руйнування та пошкодження лікувальних закладів внаслідок ворожих обстрілів, нестача кваліфікованих кадрів через міграцію та мобілізацію на фронт – проблеми вітчизняної медицини в умовах війни. Вcе це ускладнює отримання українцями своєчасної меддопомоги або ж призводять до зниження якості послуг. Однак зменшити навантаження на державну медичну систему нині здатний великий бізнес шляхом побудови власних сервісів у цьому сегменті. Позитивний досвід такої діяльності втілює сьогодні Київський картонно-паперовий комбінат австрійського Pulp Mill Holding.

Задоволення базових медичних потреб
На Київському КПК функціонує власна амбулаторія. Щоденний прийом веде терапевт. Сучасне обладнання мають гінекологічний та фізіотерапевтичний кабінети. За потреби можна пройти маніпуляційні процедури. Внутрішньом’язові та внутрішньовенні ін’єкції, крапельниці, електрокардіографію, обробку ран, вимірювання артеріального тиску виконуються кваліфікованими медпрацівниками. Лаборант робить забір та опрацювання основних клінічних досліджень за направленням лікаря.
Такі можливості дозволяють медичному закладу комбінату взяти частину пацієнтів Обухівського району на себе та знизити навантаження на місцеві клініки.

Олександ Ременюк, завідувач амбулаторії ККПК:
– Крім основної роботи, наш заклад щоденно здійснює дорейсові та після рейсові медогляди водіїв комбінату. Лише минулоріч їх провели близько 28 тис. Зокрема, наша амбулаторія має можливості та офіційний дозвіл на проведення експертизи щодо наявності у людей стану алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
У Обухівському районі Київський КПК – єдине підприємство, де систематично проводять масові здачі крові, оскільки наші працівники мають високий рівень свідомості, а у амбулаторії наявні всі необхідні умови для одночасної роботи відразу декількох бригад станції переливання крові.

Процедури зі зміцнення здоров’я
Працівники комбінату можуть скористатися можливостями фізіотерапевтичного кабінету: ручний та апаратний масаж, магнітна та лазерна терапія, ультрафіолетове опромінення тощо. Для хворих це зручно, оскільки амбулаторія знаходиться на території підприємства, тому необхідні процедури можна отримувати без відриву від роботи, з економією часу, до того ж безкоштовно.

             

Невідкладна допомога
Цілодобово на ККПК здійснює чергування бригада екстреної допомоги. У разі виникнення надзвичайної ситуації, машина швидкої, обладнана всім необхідним, виїжджає на виклик, щоб оперативно доставити постраждалого до медичного закладу II рівня. Нещодавно підприємство придбало дефібрилятор для ефективного реагування на позаштатні ситуації.
У випадку виробничої травми працівники знають, як реагувати, оскільки персонал амбулаторії регулярно проводить навчання з надання домедичної допомоги, враховуючи специфіку структурних підрозділів підприємства.

                                 

Медичне страхування – гарантована підтримка
Вже багато років на Київському КПК діє система медичного страхування за рахунок роботодавця. У 2023 рокі для забезпечення страхових гарантій комбінат витратив 14 млн 387 тис. грн. Для своїх співробітників та пенсіонерів підприємство обирає лише компанії, що здатні забезпечити найкращі пропозиції. Члени сімей працівників також мають можливість отримати страховку за спеціальними вигідними умовами.

Лариса Душина, пенсіонерка ККПК:
- Приємно, що на комбінаті є програми для підтримки працівників, які вже вийшли на пенсію. Однією з таких є медичне страхування. За рецептом сімейного лікаря можна отримати певний перелік медикаментів в аптеці безкоштовно. Це дозволяє трохи зекономити на лікуванні, адже люди на пенсії і хворіють частіше, і мають не такі фінансові можливості, як працюючі. Цінуємо можливість звернутися за консультацією з різних питань до терапевта амбулаторії, оскільки думка фахівця щодо здоров’я дуже важлива.

Тож соціально відповідальний бізнес здатний не лише підтримувати економіку країни, але й бути корисним та прогресивним у інших важливих галузях життєдіяльності суспільства, включаючи медицину, однак на те треба воля та значний кадровий і фінансовий ресурс. Проте практика доводить, що пріоритет здоров’я співробітників – перспективна і виграшна бізнес-стратегія у всякий час та за будь-яких обставин.

 

 

Головне