Доступ до укриттів та робота закладів у нічний час: Костін провів нараду з правоохоронцями Одещини

Доступ до укриттів та робота закладів у нічний час: Костін провів нараду з правоохоронцями Одещини

Генпрокурор Андрій Костін провів нараду із силовим блоком Одещини. Головними темами розмови з правоохоронцями регіону стали гуманітарна допомога Херсонщині, інвестклімат області, незадовільний стан частини бомбосховищ, робота місцевих закладів у комендантську годину та інші.

Як інформує прес-служба ОГПУ, Генпрокурор закликав реагувати на можливе нецільове використання коштів, спрямоване на утримання сховищ.

"Принциповою і безкомпромісною має бути реакція на прояви корупції та контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на належне утримання споруд цивільного захисту", – наголосив він.

Окрім того, він наголосив на необхідності вживання заходів щодо безперешкодного забезпечення доступу до сховищ та укриттів та закликав оперативно реагувати на факти недопуску людей у споруди цивільного захисту під час тривог.

За даними Одеської ОВА, в цілому в області проблемними є півтисячі укриттів. У відомстві визнали, що окрім неналежного їх стану є також і проблема з їхньою доступністю. Очільник ОВА Олег Кіпер зазначив, що підтримує " пропозицію Генпрокурора перевірити, куди пішли кошти держави, виділені на облаштування бомбосховищ у регіоні".

Також Костін говорив з правоохоронцями Одещини про важливість контролю роботи ресторанів та розважальних закладів після 22:00.

Крім цього, на зустрічі обговорили питання ухилення від сплати податків при здійсненні експортно-імпортних операцій та обігу підакцизних товарів.

"Серед завдань – створення і підтримання сприятливих умов для підприємницької та інвестиційної діяльності у правовому полі, ведення бізнесу на рівних умовах, недопущення дискреційного підходу до суб’єктів господарювання та безпідставного втручання у їх законну фінансово-господарську діяльність", - йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Президент Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальность за неналежне утримання укриттів. Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря відомства Олексія Данілова. Указ президента набирає чинності з моменту публікації.

Головне