Доля російських активів в Європі буде остаточно вирішена впродовж найближчих місяців - Малюська

Доля російських активів в Європі буде остаточно вирішена впродовж найближчих місяців - Малюська

Доля російських активів в Європі буде остаточно вирішена впродовж найближчих місяців. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі "Ми-Україна".

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, що зараз створюється унікальна система виплат постраждалим - раніше ніхто під час війни не отримував репарацій.

"Зараз мова йде про перший етап таких компенсацій - про фіксацію доказів. Ця фіксація буде підвантажуватися до софту Міжнародного реєстру збитків. Наступний етап - створення комісії, яка буде присуджувати відповідні виплати, третій етап - виплата компенсацій через відповідний фонд. Впродовж найближчих місяців буде йти боротьба за російські суверенні активи, за їх резерви, які зберігаються на заході і буде вирішена юридична доля цих активів", - розповів Малюська.

Нагадаємо, США не ставлять під сумнів причетність ІДІЛ до теракту на концерті у передмісті Москви ввечері 22 березня та завчасно попереджали росію про загрозу подібного теракту. Про це повідомляють ЗМІ.

Про це заявила ціла низка світових ЗМІ - зокрема Al-Arabia, CNN, Reuters, New York Times, CBS та Al Jazeera. В коментарі цим ЗМІ американські чиновники на умовах анонімнсоті стверджували, що Вашингтон попереджав Москву останніми тижнями про можливість нападу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Київщині поліція затримала підприємця та колишнього директора ДП Міноборони України через хабар у 600 тисяч доларів. Про це повідомляє поліція Київської області.

Разом зі спільником він вимагав гроші від приватного підприємця на будівництво житлового комплексу на земельній ділянці Міноборони.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.