Додаткові 5 систем ППО сильно допоможуть, але цього замало для повного захисту, - президент

Додаткові 5 систем ППО сильно допоможуть, але цього замало для повного захисту, - президент

Президент Володимир Зеленський висловив глибоку вдячність за рішення союзників надати Україні п'ять додаткових стратегічних систем протиповітряної оборони. Втім додав, що для повноцінного закриття повітряного простору цього буде недостатньо.

Під час виступу в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, як приклад недостатності наявних систем ППО, Зеленський навів нещодавню атаку на Київ. 

"Ми дуже вдячні за рішення по додаткових системах Patriot, вони, звісно, допоможуть, але цього недостатньо. Ніколи недостатньо. І ви бачили результат - атака на Київ, який, мені здавалося, був добре захищений. Але ви побачили, що цього не досить", - зазначив він. 

Глава держави також звернув увагу на динамічний характер війни, підкресливши, що російська армія постійно вчиться та адаптується, намагаючись знайти способи знищення систем Patriot. Хоча поки що ці спроби безуспішні, це підкреслює необхідність постійного вдосконалення та розширення систем ППО України.

Зеленський наголосив на потребі в різноманітності систем ППО. За його словами, Україні необхідно мати більше типів систем протиповітряної оборони, а не покладатися лише на один вид.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ДСНС оголосили про повне завершення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт у Києві через масовану ракетну атаку 8 липня, через яку загинули 33 людини, 121 - отримала поранення. Своїм нападом ворог вкотре підтвердив свій статус "країни-терориста".

Головне