Добу блукав лісом, але втекти з України так і не зміг: рятувальники відшукали ухилянта

Добу блукав лісом, але втекти з України так і не зміг: рятувальники відшукали ухилянта

Рятувальники відшукали ухилянта, який добу блукав холодним лісом на кордоні з Румунією, але втекти з України так і не зміг.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, у неділю, 13 серпня, до прикордонників відділу прикордонної служби "Фальків" Чернівецького загону звернулися представники ДСНС. На їхню "Гарячу лінію" надійшов дзвінок від чоловіка, який заблукав у прикордонні та потребував медичної допомоги.

"Після півторагодинних пошуків спільна пошукова група у складі прикордонників, представників ДСНС та поліцейських виявила 32-річного мешканця Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

Як з’ясувалося, чоловік намагався незаконно потрапити до Румунії та не розрахував свої сили і заблукав. Майже добу він намагався знайти дорогу, потім у нього підвищився тиск і він зателефонував рятувальникам. Від правоохоронців порушник дізнався, що довго йшов взагалі не в той бік, адже знайшли його в 15 кілометрах від державного кордону.

Лікарі ДСНС надали чоловіку медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Водночас прикордонники склали на блукальця адмінпротокол за спробу незаконного перетинання кордону (ст. 204 КУпАП).

Лише протягом минулих вихідних прикордонники Чернівецького загону затримали 41 чоловіка призовного віку за спробу незаконно перетнути кордон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Було затримано провідника потяга Запоріжжя – Перемишль, який налагодив новий канал втечі ухилянтів.

Головне