До оборони Кримського мосту росіяни залучили шість катерів та п’ять кораблів – ВМС

До оборони Кримського мосту росіяни залучили шість катерів та п’ять кораблів – ВМС

Російські окупаційні війська до оборони Кримського мосту залучили шість катерів та п’ять кораблів, побоюючись українських атак.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

За його словами, прикордонники рф намагаються щільно перекривати міст з півдня.

"На півночі теж є, але концентрація найбільша з півдня, де вони очікують атак. Також вони будують систему загороджень - в першу чергу бонові загородження. Але я вже казав - нема таких парканів, які ми не подолаємо", - наголосив Плетенчук.

На початку вересня британська розвідка розповіла, як рф намагається захистити від атак Кримський міст.

Керченська протока є вузьким місцем для військового матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. рф надто залежить від Кримського мосту та поромів для перетину проток, зазначають експерти.

“росія використовує широкий спектр засобів пасивного захисту, як генератори диму і підводні бар’єри, поруч із активними засобами – як системи ППО, щоб підвищити стійкість цієї переправи і знизити ризики від майбутніх ударів. Такі масштабні заходи обумовлює важливість цього мосту і для логістики, і як символу російської окупації”, – йдеться у повідомленні.

Розвідка пише, що супутникові знімки від 29 серпня підтверджують, що росіяни створили довкола мосту підводний бар’єр із затоплених кораблів і захисних бонів, сподіваючись таким чином захистити його від морських безпілотників. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Ростові прогримів вибух біля штабу Південного військового округу.

Головне