До Москви залишається трохи більше 300 км: "вагнерівці" продовжують рухатися до російської столиці

До Москви залишається трохи більше 300 км:

Колона техніки бійців ПВК "Вагнера" і далі рухається у напрямку Москви. Наразі найманці вже у Липецькій області рф. Про це повідомив губернатор регіону Ігор Артамонов.

"Територією Липецької області пересувається техніка ПВК "Вагнера", - стверджує Артамонов.

Він також наголосив, що в області вживаються всі необхідні заходи, щоб забезпечити безпеку мирних жителів.

У той же час російські пабліки оприлюднюють відео пересування військової техніки "вагнерівців". Зокрема, видно, як вони проїжджають містечка Елець та Красне. Тобто до Москви їм лишається трохи більше, ніж 340 км ( прямій без урахування рельєфу місцевості, - ред.). За попередніми даними, найманці повинні заїхати у російську столицю близько 19:00 за московським часом.

"Відомості про загальну кількість техніки та особового складу в колонах різняться. У напрямку Москви можуть рухатися до 400 одиниць техніки і 4000 бойовиків" , - пишуть росЗМІ.

На думку експертів, "вагнерівців" у Москві чекає підкріплення.

"У плані тактики пригожинці діють як таліби. Одна воєнізована частина йде маршем на столицю. Інша частина (сплячі осередки на громадянці) сидять у Москві і чекають на сигнал від "кухаря", - заявив офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін.

Схема руху "вагнерівців" до Москви. Фото: Telegram/Monitor

Як повідомляли "Ми-Україна", в столицю росії Москву стягують практично всю військову техніку, яка досі залишалась в резерві. Там готуються зустрічати бійців ПВК "Вагнера".

Головне