До лав ЗСУ долучилися перші увʼязнені жінки — Мінʼюст

До лав ЗСУ долучилися перші увʼязнені жінки — Мінʼюст

Сім жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт зі Збройними силами України. Про це повідомило Міністерство юстиції. 

"Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська", — розповіла  заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Група засуджених жінок висловила готовність укласти контракт на військову службу в обмін на умовно-дострокове звільнення. Вони вже успішно пройшли медичну комісію та отримали схвалення від командирів відповідних військових частин для служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

У масштабах країни 6101 особа, що відбуває покарання, виявила бажання приєднатися до українського війська. З цього числа 3823 ув'язнених вже залишили місця позбавлення волі для проходження військової підготовки.

Ця ініціатива демонструє зростаючу тенденцію залучення засуджених до військової служби, що може мати значний вплив як на обороноздатність країни, так і на систему виконання покарань.

Нагадаємо, влада російської столиці вдалась до запровадження безпрецедентної премії для жителі Москви, які долучаться до ЗС рф для війни в Україні. Як пише CNN, московський мер Сергій Собянін пообіцяв виплату у розмірі 1,9 мільйона рублів (близько 22 000 доларів).

Як писали "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росія має намір до кінця року збільшити чисельність окупантів в Україні до 690 тисяч. Про це повідомив Сирський в інтерв'ю The Guardian.

Головне